torsdag 1 juli 2010

Rejs

Om man nu har redan har ridit ett seriöst dressyrpass den här veckan och jobbat sin häst från marken "Portugese style" samt rejsat på den nyslagna ängen, vad gör man då? Jo, man rejsar på ängen igen!
Det kan ju tyckas rätt oseriöst att galoppera fort rakt fram. Men det har faktiskt några poänger. Först och främst tränar det upp flåset. Sen blir traven väldigt spänstig och fin. Och sist, men inte minst viktigt, så tycker både ryttare och häst att det är jätteroligt att busa lite.

Jag blev lite orolig när vi red ut från stallplanen för helt plötslig blev Xipo jättehalt, men när jag satt av och kollade hovarna så verkade han inte ha några problem längre. Antagligen var det bara en sten som fastnat och som var extra jobbig att ha där när man gick på den lilla asfaltfläcken.

Efter ridturen var Xipo ännu tröttare än när vi gick in från hagen. Snacka om att släpa fötterna efter sig. Normalt så skrittar en häst något fortare än en människa promenerar, men nu var det verkligen tvärtom. Värmen hjälpte ju inte heller.

2 kommentarer:

Anna-Kajsa sa...

Finns det en äng att rejsa på, så självklart rejsar man.

kontakt sa...

Oseriöst? Rider inte folk för att det är kul, eller?

Skicka en kommentar