tisdag 20 juli 2010

Extremt hög ytjämnhet

Sovmorgon är bra, i alla fall om hotellet har luftkonditionering på rummet. Även om man lyckts snika till sig en sista-minuten-rabatt på rummet på mer än hundra euro via booking.com så gäller inte samma rabatt för frukosten som skulle kostat femton euro per skalle så vi åkte till det lokala snabbköpet för lite nybakta bullar, ost och yoghurt. Kaffe och te fanns ju på rummet.

Den här delen av Holland är extremt hästtätt så vi passerade den lokala hästsportaffären på vägen vidare norrut. Man kan konstatera att det som gäller i Holland är hur mycket modeller av ridbyxor som helst (för kvinnor såklart), och tusentals schabrak och benlindor att matcha med.

Vi tänkte köra över fördämningarna som skyddar Nederländerna från att svämmas över av Nordsjön. Att köra över de milslånga fördämningarna med tillhörande slussystem är väldigt imponerande, men tyvärr var det rätt disigt så vi såg inte så långt ut över havet. Däremot så ger Holland ett helt nytt perspektiv på ordet platt. Skåne anses platt, men är ju rätt kuperat jämfört med till exempel Skaraslätten. Men Holland är extremt platt till och med i jämförelse med detta. Extremt hög ytjämnhet skulle man säga på fackspråk.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar