måndag 19 juli 2010

Måndag morgon i Europa

Det är skitvarmt i Nederländerna. Till och med holländarna håller med om det. Idag tänkte vi först besöka grottorna i Maastricht för det borde i all fall vara svalt. På det första stället, Zonnerberg, så skulle vi få vänta nästan två timmar på en engelskspråkig guidning så då åkte vi vidare till det andra stället, Noord. Men när vi kom dit så hade vi missat den turen med fem minuter. Så då drog vi vidare till s'Hertogenbosch för en lättare lunch och förhoppningsvis ett besök på Hieronymos Bosch-muséet, om det nu är öppet på måndagar.

Några ytterligare observationer om Holland:
Det verkar som alla uteserveringar i hela stan har köpt sina utemöbler i samma från samma tillverkare. Jag antar att det är rätt smart om uteserveringskartellen gick ihop och köpte femtusen möbler på samma gång istället för att varje restaurang köpte femtio åt gången. Mängdrabatt...
Holland rent generellt verkar mer high-tech än Tyskland. För det första kan man faktiskt betala med VISA-kort överallt, hotellen och flera kaféer har internetuppkoppling och de patrullerande poliserna på kvällen i Maastricth åker Segway. Gissa om jag grämer mig för att jag inte lyckades slita fram mobilkameran i tid innan de svischat förbi?

0 kommentarer:

Skicka en kommentar