söndag 11 juli 2010

Galopphäst

Idag blev det ridning toktidigt, allt för att undvika insekterna och värmen. Nu visade det sig att insekterna visst var vakna redan innan sju så det hade vi inte så mycket för, men vi slapp i alla fall hettan.
Det fanns en annan fördel med att rida tidigt också. Xipo och jag har nämligen åkt på utflykt hem till Kajsa och vi hade fått lov att rida på den lokale travtränarens övningsbana i skogen, och så tidigt på söndagmorgonen är inte en själ ute och tränar travhästar. Nu tog det en timme att skritta dit och en timme hem igen, så själva träningen på travslingan blev en halvtimme. Om vi kom hem tjugo över nio får ni själva räkna ut hur tidigt vi var uppe.
Eftersom banan ligger i skogen så var det massvis med insekter så det var ju bara galopp som gällde på travslingan så att de inte hängde med och kunde bitas. Men med så bra underlag i flera kilometer var det ju bara roligt.
Jag kan bara konstatera att Xipo har rätt bra kondition. Det var inga problem att hålla igång galoppen långa sträckor med bara korta avbrott för att byta från vänster till höger galopp eller tillbaka. Han var lite matt på hemvägen, men det kan ursäktas så mycket som han jobbade innan dess.
Inga bilder tyvärr, men både jag och Kajsa såg väldigt koola ut eftersom vi hade solglasögon som skydd mot sanden från skogsbanan som skvätter upp i ansiktet från framförvarande häst. Inte för att jag och Xipo låg sist hela tiden...

0 kommentarer:

Skicka en kommentar