söndag 25 maj 2008

Överansträngning

Jag red lektion för Maria igen i torsdags och det gick väldigt bra. Xipo var riktigt duktig i alla gångarter och min sits var ovanligt bra i galoppen. Men jag tror det var lite väl ansträngande för honom. Han har inte varit riktigt sig själv sen dess.

I fredags var jag inte i stallet utan Helena tog hand om Xipo och dessutom så till att han fanns på plats när hovslagare Jörgen kom. Hovarna såg jättebra ut, men Jörgen tyckte att Xipo var mycket mer spänd ochinte alls ås samarbetsvillig som förra gången han skoddes.

I lördags fick Xipo massage och det verkade han gilla (han gillar ju alltid uppmärksamhet). Sofia tyckte att jag skulle rida honom lite lätt efter massagen, men det var inte alls någon bra ridning.
Istället för att hålla honom när han betade så släppte jag honom i 20 minuter i sommarhagen. Första fattade han inte att han var lös, men sen blev det fart på honom, han galopperade till alla örnen i hagen inn han började beta igen. typikst nog hade jag int emed kameran frör han hade jättesnygg trav närhan inte galopperade. Dessutom var det inga problem att koppla och ta tillbaka till stallet efteråt, skönt.

Idag blev det bara en halvtimmes ridning i skritt och trav och det gick bättre än igår, men jag är ändå inte nöjd. Jag hoppas det bara är lite överansträngning så han återhämtar sig snart. Men jag tror att det är bäst att skippa lektionen på tisdag. Xipo ska dessutomsin sista spruta mot botulism då.
Efter ridningen så bestämde jag och Margareta att släppa ut Xipo och hennes häst Elliot i sommarhagen en timme för de ska ju gå tillsammans hela sommaren. Maggan sa att de hade färdigställt hagen idag så att det skulle gå bra. Så det var väl ren tur att Xipo stannade kvar i hagen igår då...
Det var helt odramatiskt att släppa de två hästarna, de betade lite, nosade på varandra och fortsatte beta. Eftersom inget hände så gick jag och mocka medan Maggan åkte hem. När vi kom tillbaka så kom Xipo och Elliot och mötte oss, eller snarare mig, för båda hästarna kom fram till mig Stackars Maggan...

0 kommentarer:

Skicka en kommentar