söndag 25 maj 2008

Långsiktighet

Jag tycke att xipo är en bra läromästare, inte för att han kan en massa saker eller är speciellt lättriden, men han tvingar mig att hela tiden bli en bättre ryttare. och jag kanske är lite självgod, men jag tycker att vi båda två utvecklas bra. Jag är dessutom väldigt nöjd med hur jag hanterar honom från marken, även om jag tycker att han börjar bli lite kaxig. jag håller honom kanske inte lika kort som de brukar göra i Portugal. Men i jämförelse med många andra storhästar är han jättesnäll och väluppfostrad.

Jag måste fundera på hur jag ska göra med min uppstallning av Xipo. Jag skulle hellre stå i ett stall som har mer service, speciellt eftersom det tar en timme att köra fram och tillbaka. Jag är är trött på alla scheman med ut-, insläpp och lunchfordringar. Och de gånger jag behöver göra något annat än att åka till stallet så blir jag ännu mer uppbunden för jag hela tiden måste byta tjänster med någon. Med ett välbetalt heltidsjobb så är det pengar jag har att lägga på min häst och inte tid.
Jag får fråga Maria vad hon har för möjligheter att fortsätta ge mig lektioner om jag försöker flytta till ett stall närmare Göteborg, till exempel på Hisingen (det skulle ju vara nära jobbet). Hon har ju sina egna hästar nästgårds från Ingmar så det är ju ingen väg att köra för henne nu.
och så får jag fundera på hur viktigt det är att ha tillgång till ridhus som jag har nu...

Jag hörde att João kommer och håller klinik redan i juli, denna gång inbjuden av Marias ex David. Jag har ju redan anmält mig till kliniken som Maria arrangerar sista helgen i augusti.
Denna gång är det i Bellas ridhus, vilket är ju bara 200 meter från Ingmars stall. Det skulle ju vara oerhört praktiskt att vara med, jag kan ju leda Xipo fram och tillbaka, även om jag av hänsyn till Maria egentligen inte vill ha något att göra med hennes ex.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar