måndag 19 maj 2008

Bra, bättre, bäst häst

Jag kollade lite på nätet hur man kan förebygga fång. Förutom att successivt vänja Xipo vid gräs så kunde tydligen lit nytta bakterier hjälpa enligt en amerikansk blindstudie. Så nu har jag köpt hästmotsvarigheten till A-fil. Dyrt var det så nu tillhör jag väl den stora skaran av hästägare som köper dyra fodertillskott med ringa nytta.

Tanken var att jag skulle låta Xipo beta lite på en gräsplätt Ingmar visat mig, men efter det blev jag så sugen på att rida att jag borstade och sadlade honom. Jag hade beställt nya benskydd till bakbenen från Charisma, men de passade såklart inte. Xipo har för stora kotor och för smala ben. Så det blev lindor på bakbenen igen.

Ridningen gick i alla fall jättebra. Tycker jag alltså, publiken i ridhuset kanske tycker annorlunda Men jag får nog göra lite mindre kraftiga hjälper vid galoppfattningarna för nu tar han ett jätteskutt med bakbenen. Xipo är en kanonhäst när han är så här fokuserad på att jobba.

Jag tog hem laptopen från jobbet så jag kan ha lite internetuppkoppling även när jag inte är på Volvo. Så nu blev bloggen uppdaterad idag också.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar