tisdag 6 maj 2008

Tre dagar kvar

Margareta ringde i eftermiddags och undrade om jag kunde ta insläppet idag. Visst, jag hade ju inte några inplanerade möten på jobbet efter 3. Men efter att ha tagit in alla hästarna, mockat Xipos box och förberett all amten för det kommande dygnet så var min blodsockerhalt jämns med fotknölarna. Så jag fick åka till Tempo i Kareby för att fixa något att äta innan jag red. Dålig planering att äta en lunch som jag stod mig så dåligt på.

Skavsåren som Xipo fick av benskydden på bakbenen och bootsen höger fram har nu utvecklats till mugg, det tog bara två dagar på frambenet. Det verkar inte vara infekterat och ser torrt och fint ut så veterinär Anders tyckte att det var bara att låta det läka av sig själv. Och givetvis eliminera orsaken, så nu blir det enbart benlindor och inga boots hädanefter. Om det inte hade läkt när Anders kommer för att ge Xipo sista vaccinationen mot botulism så skulle han titta närmare på det. Det skulle inte vara några problem att rida under tiden. Tur att det är så torrt i hagarna, annars hade det varit mycket besvärligare.
Undras om jag kan få sålt de benskydd som gav upphov till skav på bakbenen?

Ridningen i paddocken började rätt bra, Xipo stod faktiskt helt stilla när jag skulle sitta upp och det gick att hålla honom rätt fokuserad på att arbeta hela tiden. Men han var rätt stel och en bit in i ridpasset så tappade han all framåtbjudning. Men jag lyckades till slut få honom i galopp i båda varven, trots ett antal misslyckade fattningar i höger varv. När jag sen kom tillbaka till stallet visade det sig att han hade en sten som satt fast i skon höger bak. Då kände jag mig rätt dum...

På fredag är det klinik med João. Få se vad han tycker om hur jag rider Xipo...
Och jag måste ju fixa allt det praktiska med transport och sånt. Jag måste fråga Maria om det fanns plats för Xipo att sova över på Lysegården där kliniken äger rum, eller om jag måste köra hem honom på fredageftermiddagen och tillbaka till kliniken på lördagmorgonen.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar