torsdag 15 maj 2008

Träning ger resultat

Idag var Xipo hur spänd som helst när jag började rida.

Det var 6 andra hästar i ridhuset när vi gick in, det låg bommar på marken, så dem fick vi går runt och nosa på och till slut gå över (fast Xipo fattade inte att man skulle lyfta på hovarna så att man inte slog i dem), det körde traktorer utanför och radion stod på för full med Lugna Favoriter (och det gillar nog Xipo lika lite som jag).
Så det tog tjugo minuters skrittarbete tills jag tyckte att han var tillräckligt avslappnad för att det skulle vara lönt att trava. Men sen gick det faktiskt väldigt bra med tanke på den hemska början. Helena sa efteråt att hon tyckte att han såg fin ut och inte alls lika springig som de första gångerna jag red honom. Det tar jag som en jättekomplimang.

Nu är det i alla fall minst ett sto i stallet som börjat brunsta. Enligt Helena så är Xipos grimaser typiska för hanhästar när det finns brunstande ston i närheten. Och han är sent kastrerad så han är nog mer hingstig än de flesta vallacker i det avseendet...

Nu har jag dessutom blivit en riktig dressyrnörd. Jag ser faktiskt fram emot att "klä upp" Xipo i ny sadel, nytt träns och matchande mörkblå schabrak och benlindor.

Förresten pratade jag med Sofia. Hon ska komma och ge Xipo massage nästa lördag. Får se om hon testar att rida honom också, hon påstår att hon inte kan galoppera längre...

0 kommentarer:

Skicka en kommentar