söndag 31 oktober 2010

Extra taggad WE-träning

Det var verkligen en pigg häst jag hade på dagens WE-träning, men det löste sig till slut.

Xipo har ju fått en fruktansvärt spänstig trav, massvis med bakbensaktion, vilket Johanna som tränade oss sa också. Men galoppuppvärmningen var som att sitta på en krutdurk. Xipo kan ju vara sån, men idag var det värre än nånsin. Medan de andra övade på byten i tre tunnor så övade jag på hela WE-banan i skritt och sen var faktiskt galoppen nästan hanterbar. Vi gjorde i alla fall ett rent byte åt vardera hållet enligt Johanna, och innan dess några byten där han bytte först fram och så småningom bak.
Det är lite roligt med Xipo att han kan vara så överladdad i galoppen och ända kan vi ha väldigt bra kontroll i de stillsamma WE-momenten. Idag övade vi med fast grind för första gången. Den är lite läskig, Xipo är inte jätteförtjust i såna öppningar, men vi gick igenom den tre gånger. Däremot var slalomryggning jättesvårt, enkelslalom mellan hinderstöd. Man ska dessutom ta med sig en kopp i en handen så man måste göra det med tyglarna i en hand.

Jag hoppas att João i alla fall inte ska klaga på att det är för lite glöd i Xipo, och han är starkare, speciellt traven är mycket bättre. Xipo har definitivt gått upp i muskelmassa men magen har också ökat i omfång. Det kan bero på att han har halm som madrass i boxen, han är väldigt förtjust i havrehalmen.
Men jag undrar om Xipo är så het på grund av att han får rätt mycket mat, speciellt kraftfoder med väldigt högt proteininnehåll. Efter lite justeringar tror jag att en lämplig foderstat kan se ut så här:

Frukost
4 kg hösilage
400g havre (=1 mått)
1 dl mineraler

Middag
4 kg hösilage
400g havre

Kvällsmat
4 kg hösilage
400g havre
3 dl lusernpellets

2 kommentarer:

Helena sa...

Vad roligt att det börjar gå så bra för er!!

Ulrik sa...

Tack!!!

Bra är nog en subjektiv uppfattning. Vissa skulle kanske kalla våra galoppövningar för flåridning...
Det är i alla fall väldigt roligt att det händer nya saker hela tiden. Då står vi i alla fall inte stilla och kämpar på samma ställe. Vi får se vad farbror João säger i helgen.

Skicka en kommentar