söndag 13 september 2009

Aldrig två dagar i följd...

I fredags var jag som vanligt kvar ensam i ridhuset när det var dags att rida och det gick jättebra. Xipo var energisk men fortfarande mjuk. Vi har nog aldrig gjort så bra skänkelvikningar förr.
Igår red vi ute i paddocken för det var skönt väder och jag hoppade att det skulle gå bra då med. Men inte! Det var hopptävling i ridhuset bredvid vårt och varje gång det syntes en ponny som värmde upp passerades förbi hörnet på vårt ridhus spände Xipo upp sig. Till slut behövde det inte ens komma nån ponny för att han skulle bli spänd, det räckte med att vi var riktade åt det hållet. Och ridningen blev därefter. En milt sagt irriterad husse som med rätt kraftiga hjälper knödde runt en stirrig häst i alla möjliga galopper på en gång. Till slut blev jag så arg att jag red ut med Xipo från paddocken och rakt in där tävlingshästarna gick mellan framhoppningen och Bellas ridhus. Och då håller Xipo sig kool men vaksam. Han är knäpp!
Nu åker jag till England så jag kan inte göra något åt gårdagens ridning förrän på fredag. Men det lämnade en sur känsla i munnen.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar