måndag 15 februari 2010

Turisting

Idag blev det ingen ridning, vilket var helt enligt planerna. På rekommendation så åkte vi till Sintra, vilket var de portugisiska monarkernas sommarresidens genom århundradena. Ursprungligen var det en morisk borg, men den gick tyvärr inte att se alls i de lågt gående molnen uppe på berget.
Eftersom vi inte hade gjort några förundersökningar så drällde vi först in i medeltidsslottet i själva stadskärnan, vilket var väl så där intressant. Det roligaste var väl porslinsmålningarna av hästar från tidigare århundraden. Efter en lunch som faktiskt var mycket godare än något vi fått hittills i Portugal och framförallt en jättesmaskig fika för löjligt lite pengar, Travesseiros på filialen till cafe Piriquita (får absolut inte missas om man är i Sintra) , så tog vi bilen och körde upp i molnen för att hitta den moriska borgen. Som jag skrev ovan missade vi det totalt, men vi hittade faktiskt Pena-palatset, byggt på 1800-talet inspirerat av morisk stil. Oerhört fräckt även om det är lika autentiskt som Disney World. Tyvärr så var utsikten noll eftersom hela bergstoppen där slottet och borgen ligger var insvept i moln.

När man kör bil i främmande länder är en fungerande GPS-navigator värdefull, men den vi hade med har råkat i onåd. Hela förmiddagen krånglade den antingen genom att vägra ta emot några satellitsignaler i de portugisiska dalgångarna eller klaga på att den inte fick kontakt med minneskortet, något den aldrig haft instoppat. Efter att ha legat i skamvrån i handskfacket medan vi nötte på slottsgolv så skärpte den sig dock så vi till slut kunde hitta hem till João Lynces stuteri Quinta da Caridade. Vi kan faktiskt inte skylla på GPS:en att de byggde om den bästa motorvägen att ta sig dit. Intressant är att hans stuteri finns inlagt som en ort på kartan om man söker i adressregistret på GPS:en!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar