torsdag 18 februari 2010

Portugal

Några sammanfattande observationer om Portugal som land:

Det finns inte några bekväma stolar i hela Portugal. Varken på de två ridställena vi bodde på eller på någon av de restauranger vi besökte gick det att sitta bekvämt. Det enda som är bekvämt att sitta på är hästarna.

McDonalds i Portugal tar inte VISA. Vi gick ut i ren protest.

Internet fungerar inte alls lika bra som i Sverige. Varken den trådlösa uppkopplingen på hotellet första natten eller senare på Morgado funkade. Vi lyckades inte ens med sladduppkopplat internet på Morgado. Så därför blir alla blogganslag publicerade i efterhand.

Maten är inte jätterolig. Vi lyckades beställa goda rätter två gånger på två olika restauranger; kyckling Garrett Style i Sintra och Secretos Porco Preto på Restaurante O'Batalhoz i Cartaxo, men det var allt. Den sista med hjälp av en invandrad holländare vid bordet intill. Annars var maten rätt menlös och på Morgado alldels för dyr för kvalitén. Konstigt att matkulturen verkar vara så intetsägande med tanke på att portugiserna kan göra så gott vin.

Vinter-OS är helt okänt i Portugal. På två ställen hade de storbildsteve med sport, men då var det ju viktiga saker som visades, nämligen fotboll. Lissabon mot Real Madrid och Porto mot Arsenal. Jag tror de portugisiska lagen vann båda matcherna.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar