tisdag 16 februari 2010

Ridskoleuppvisning

Efter morgonens lektion tänkte vi turista lite, nämligen titta på uppvisningen på Luis Valencas ridskola som de skulle hålla på fettisdagen (helgdag i Portugal).

GPS:en har skärpt sig och får både kontakt med satelliterna på väldigt kort tid och försöker inte heller starta om sig hela tiden. Däremot hade vi programmerat den att försöka hitta kortaste vägen vilket fick in oss på de minsta småvägar man kan tänka sig mellan fårbetesmarker och industriområden. Tyvärr så angav GPS:en fel ställe som slutmål, antagligen för att det verkliga slutmålet låg så mycket ute på landet att det inte fanns en väg där utan den tog den enda avtagsväg den kunde hitta i sin karta.

Själva riduppvisningen bestod av 12 (?) nummer med deltagare i olika åldrar där alla var utklädda i allt från färgglada 1600-talsrockar till Pippi Långstrump och herr Nilsson (som var max 3 år gammal och gjord voltige). Rätt kul att se 10-åringar rida kadrilj på hingstar med kandar, knappast något man får se i Sverige. Dagens mest politiskt inkorrekta nummer var nog den simulerade tjurfäktningen, vilket inte hindrar att ryttarna och hästarna var väldigt duktiga.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar