torsdag 19 februari 2009

Göteborg Horse Show

Idag var jag på Göteborg Horse Show och såg Jan Brink vinna Dressyr Grand PrixBriar. Ja, jag såg lite hoppning på förmiddagen också, men det var inte någon av de högre klasserna. Men även hoppningen var kul att se, speciellt eftersom vi satt så nära banan på fjärde raden och det är en helt annan sak än att se det på TV. I pausen mellan klasserna var det obligatorisk snabbmat på McDonalds. Köerna var rätt långa men det gick hyfsat fort ändå...

Efter tävlingarna gick jag omkring på mässområdet. Jag hittade inget remontträns till Xipo eller ett nytt dressyrspö istället för det som försvann i flytten. Däremot kunde jag konstatera att det inte var lönt att byta försäkringsbolag för Xipo, inget annat bolag jag pratade med var billigare eller hade bättre villkor, däremot ska jag ringa till mitt ombud och prata om olika ersättningsnivåer för livförsäkringen, för den är rätt dyr som det är nu.
Sen provsatte jag lite olika sadlar och kunde bara konstatera att ingen var lika bekväm som den jag har nu. Synd bara att Xipo verkar röra sig spänstigare i en sadel med större mankfrihet som Passier-sadeln jag fick låna i helgen. Och det verkar vara så även om jag använder en pad för att höja hans sadel. Men jag fick lite tips från den trevlige importören av Stübben var jag kunde få tag på remontträns och vart jag skulle ringa om jag behövde en sadelmakare.

Lite shopping blev det dock, fast bara till mig själv, vilket känns lite snopet när det är en hästmässa. Jag köpte ett par riktigt snygga ridbyxor i brunt, som var rätt dyra även om det var mässpris på dem. Och en stickad Argyle-tröja från Barbour för halva priset, också i brunt.

PS. Xipo gick bitvis grymt bra igår. Men han var en handfull att kontrollera i kylan. DS.

Läs även andra bloggares åsikter om .

0 kommentarer:

Skicka en kommentar