tisdag 10 augusti 2010

WE x 2

Nu har vi tränat teknikbana i Working Equitation för Johanna både i söndags och idag. Många tror att WE är nån slags trail-ridning mest likt westernridning, men tyvärr så kommer bristerna i dressyrgrundträningen fram väldigt tydligt.
Jag och Xipo har tränat dressyr seriöst i en vecka, men innan dess så har vi slappat sen vi tävlade. Och det märks!
Ena sidan var jättestel, så stel att vi i princip ramlade omkull varje gång jag ställde om honom. Som Johanna sa så svängde vi inte runt tunnan, vi ramlade ner i den. Och då blir galoppombytena därefter i till exempel dubbelslalomen. Och det blir ju inte bättre av att vi inte får tillfälle att göra vår vanliga 20-minuters yoga/pilatesuppvärmning i skritt som vi brukar när vi rider ensamma.
Men på i princip alla andra hinder som inte involverar byten så har vi uppgraderats. Numera så plockar vi upp staven, spetsar tjuren (ibland!) och sätter ner den i tunna i galopp med enhandsfattning. Och repgrinden bara flyter vi igenom, det som var så svårt tidigare.

Nu är det bara att ta ta tag i dressyrtränignen igen. Förhoppningsvis blir det lite bättre till nästa kurs, tros att vi bara kommer att få ihop en veckas effektiv träning innan dess på grund av resor i tjänsten.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar