fredag 13 augusti 2010

Dressyr

Nu har jag tränat dressyr på Xipo tre dagar i sträck. Både i ridhuset och ute i paddocken lite beroende på hur blött det varit. Och det behövdes.
Passen inleddes med ett rätt seriöst arbetet från marken, dels för att det är ett bra sätt att mjuka upp med minimal belastning och dels för att det är rätt tråkigt att varje gång göra det från hästryggen. Xipo blev mjukare och mer reaktionssnabb för hjälperna, men han har tappat styrka sen i början av sommaren, han orkar inte riktigt med att göra olika övningar på samma sätt och med samma hållning. Och han har ju ändå hållits igång utan några viloperioder längre än max en vecka.
Jag antar att boven i dramat är att betet blir magrare i slutet på sommaren och han får helt enkelt inte i sig tillräckligt med proteiner och energi för att behålla musklerna. Får helt enkelt ha stenhård koll på foderstaten när allt återgår till vinterrutinerna med att sova inne i lägenheten på natten och måltider serverade fyra gånger om dan. Som det är nu är det knappt lönt att ge nån extramat i hagen för han väljer ändå gräs.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar