söndag 17 april 2011

Ännu en hästhelg

Denna helgen blev det också väldigt mycket hästrelaterat. Igår red jag först lite dressyr i paddocken. Jag och Xipo avslutade med repgrinden. Från att nästa ha varit vår paradgren i WE (trots en motig början) så är Xipo numera väldigt skeptisk till allt som påminner om elstaketet. Det är inte så konstigt. I vintras så gjorde Kajsa och jag ett jätteryck när grabbarna hade noll respekt för eltråden och rustade upp allting så nu får man en sjujävla smäll om man går emot. Vilket Kajsa visade i förmiddags då hon ramlade omkull av stöten. Men nu har grabbarna respekt. Vi får ta att det ställer till problem med repgrinden i WE, hellre det än att de får för sig att det är ok att gå utanför hagen. Men det är inte så farligt, efter mycket pedagogisk träning i torsdags och lördags så kan vi nu ta oss igenom grinden och stänga den efter oss, dock inte lika elegant som innan. Sen blev Xipo rädd när Kajsa startade trädgårdstraktorn för första gången på säsongen så hon fick köra ut den i paddocken så vi kunde miljöträna lite genom att skritta volter runt den.

Efter egen ridning så åkte jag och Kajsa till de nationella dressyrtävlingarna i Lidköping där vi skulle vara funktionärer. Fräckt kan man tro, men vi såg faktiskt väldigt lite av klassen vi jobbade på (Intermediaire). Kajsa skrev domarprotokoll så knogarna vitnade och jag satt i sekretariatbåset och räkna ihop poäng. Så jag vet vad alla fick för resultat, men har ingen aning om hur det såg ut.

I morse red vi ut på Amelia och Xipo. Det var första gången Amelia galopperade ute sen hon friskförklarades, men hon skötte sig jättebra. Jag var lite orolig att hon skulle explodera. Xipo var sedvanligt stabil, det bådar gott inför strandritten på långfredagen då vi är ett gäng som ska galoppera i vattenbrynet på Skummeslövsstrand.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar