lördag 12 mars 2011

Fabuloso Hop Top Show

Första heldagen i Essen tog jag och Kajsa det ganska lugnt. Vi gick runt lite i stadskärnan innan vi åt en väldigt smaskig middag med oxfilé med gorgonzola- och grönpepparsås och tiramisu till efterrätt. Efter det så gick vi på den stora kvällsshowen på Equitana, Fabuloso Top Hop Show. Väldigt imponerande, även om man blir lite trött på när ytterligare en häst ska visa spansk skritt i firhetsdressyr.

Det nummer jag gillade bäst var "Der Zentaur" med Manolo, bättre än de mer namnkunniga Jean-Marc Imbert, Frédéric Pignon och Lorenzo. För att ge nån vink om nivån på Equitana så skulle man på Stockholm International Horse Show vara kanonglad om man lyckas få dit en an dom här, på Equitana har man alla tre. Lorenzo var väl egentligen det som var mest imponerande eftersom han "rider" ungersk port stående på två hästar medan han hade som mest ytterligare tio hästar springande bredvid eller bakom i led.

Manolo red i svart på en kolsvart lusitano, till att börja med utan att ta i tyglarna alls, utan de var uppknutna.Han visade inte bara att han kunde göra svåra grejor som piruetter och terre-a-terre utan han utnyttjade friheten i överlivet till att koreografera sin armrörelser till hästen och musiken vilket gjorde att det blev en mer konstnärlig upplevelse, i alla fall för mig.

Vi fick också en rapport från hästskötarna som tar hand om Xipo och de andra hästarna:
Hejsan!
Hoppas allt har gått bra på er resa hittills! Här har allt rullat på bra och både hästar och katter verkar nöjda. Vi har följt schemat och idag tog vi in hästarna vid 4 halv 5. Vi har även provat på att rida Xipo lite, en kvart var ungefär. Jättetrevlig häst måste jag säga!! Arbetsvillig och lyssnade bra. Vi red på den lilla volten i paddocken som var ganska blöt men det var nog mest utrustningen som tog stryk... Hugo och Amelia var kvar i hagen under tiden. Vi har fyllt vattenkaren lite grann, vilket hästarna såg som ren underhållning!
Som sagt, allt har gått kanoners såhär första dagen!
Ha det!
Anna

0 kommentarer:

Skicka en kommentar