måndag 29 november 2010

Noll koll, snöboll

Det kan väl knappast ha undgått någon att det kommit lite snö senaste tiden. Mer än några tafatta bilförare i Varatrakten verkar det som...
När Kajsa skulle köra mig till tåget för att jag skulle åka till Göteborg från Vara så hade det drivit så mycket snö över vägen att det var svårt för två bilar att passera i bredd, så när vi fick möte fick Kajsa köra ut till höger i drivan och stanna (tur hon har fyrhjulsdrift på sin bil). Men taxibilen bakom oss, som egentligen inte alls låg nära, verkade inte alls uppmärksamma detta utan fick till slut bromsa och köra ännu längre ut till höger för att inte köra in i oss bakifrån. Varvid han satt jättefast.
Vi backade tillbaka när vi såg att han inte kom loss. Det samlades dessutom en kö med bilar bakom taxin. För det första undra jag hur en yrkeschaufför kan åka omkring på landsbygden mitt snöigaste vintern utan att ha utrustat bilen med en lite skyffel och en bogserlina. Snökedjor är kanske lite överkurs, men är bilen ens levebröd så kanske det inte är så överdrivet?
 När vi föreslog att Kajsa kunde dra loss bilen om nån hade en bogserlina visste taxichauffören inte ens var man skruvade fast öglan för linan. Sen undrar man hur folk tänker när de föreslår att en bil som kört in i en snödriva hög som motorhuven med höger framdel ska fortsätta framåt när man knuffar på bakifrån? Jag har faktiskt inte stött på en mer tafatt samling vuxna män, fem stycken till slut som gick runt bilen helt okoordinerat.
Till slut gjorde vi som Lexus RX400h-föraren som inte alls var intresserad av att stanna och hjälpa, vi bara körde därifrån vidare mot stationen i Vara.

2 kommentarer:

Anna-Kajsa sa...

Och taxichauffören steg själv inte ur bilen på hela tiden....

Ulrik sa...

Helt obegripligt att man inte ens går ut för att kolla läget på sin egen bil...

Skicka en kommentar