fredag 19 november 2010

Ytterligare WE-träning på landet...

Jag kastade mig iväg från jobbet för att köra genom Göteborgs rusningstrafik i Tingstadstunneln för att ta in hästarna hos Kajsa. Hon är iväg och jobbar i Jönköping. Eller just nu sitter hon väl och äter en god middag på konferensen misstänker jag.
Jag lyckades i alla fall ta in alla hästarna och ge dom middagsmaten som Xipo åt litegrann av medan jag borstade honom och satte på ylletäckte och benskydden. Planen var att jag skulle hinna till WE-träningen på Levenebygdens ridklubb den här fredagen också. Jag han faktiskt fram med lite tid tillgodo. Däremot så vart det väldigt byiga vindar så Xipo var inte helt tillfreds med att stå still och bli sadlad i ett knakande ridhus så all tid som vi varit ute i god tid försvann. Nu var den ordinarie tränaren sjuk så det blev bara två övningar uppställda, fålla med klocka och side-pass bom. Det var inte helt lätt att göra sedvanligt skrittuppvärmning och Xipo blev dessutom väldigt misstänksam, när han insåg att ridhussargen kunde öppna på ett nytt ställe för att bära in hinder. Under den avslutande ridningen på en hand var det inte helt lätt att få honom att närma sig det hörnet i avslappnad galopp.
Det här var kanske inte den bästa förberedelsen inför helgens klinik. Men det är ju lätt att säga i efterskott. Jag får väl se det som mer övning på att köra och lasta Xipo i hästsläpet ensam.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar