måndag 25 juli 2011

Travpremiär

Ja, inte för Xipo då, utan husse gick på travet för första gången i sitt liv. Om man bor mitt i värsta travlandet (Skaraborg) och den största tävlingen för året (stochampionatet) går på Axevalla travbana tre mil bort, samt att ens sambo är värd för ett sällskap i VIP-loungen så kan man inte gärna låta bli?
Jag är faktiskt positivt överraskad. Det är en helt annan sak att se loppen live än på TV och om man dessutom tar med möjligheten att äta mat, dricka öl samt spela för pengar förstår till och med jag lockelsen att gå på travet. Nu spelade jag och Kajsa i varje lopp och med hjälp av statistiken i tävlingsprogrammet lyckades vi nästan gå jämnt upp, så jag inser att med bättre fackkunskap så kan man nog gå med vinst också.
Själva championatet vanns av storfavoriten Tamla Celeber, vi lyckades faktiskt pricka in de tre först placerade hästarna i vår tvilling.
Tyvärr var ju vädret rätt kasst så det blev inte den stora folkfest som det hade kunna bli, den intilliggande campingplatsen var inte fylld (ja, det är precis som på hästtävlingarna på Falsterbo, fast med mer omsatta pengar).
Fotnot: Defileringen leddes av två vita kladruper-hästar från Beridna högvakten. Skittjusiga.

1 kommentarer:

Anonym sa...

För några år sedan, köpte jag en ponny av en tjej, som sedan fick jobb i stockholm. Hon utbildar alla unghästar, som är med i beridna högvakten, och har en intressant blogg. http://beridaren.blogspot.com/
dessa hästar får en gedigen utbildning, och ett varierat användande. Hälsningar lena

Skicka en kommentar