torsdag 14 juli 2011

Paus? Inte då!

Nu är det väldigt länge sen bloggen uppdaterades med hästrelaterade saker. Det innebär inte att jag och Xipo har lagt ner ridningen, men Xipo gick tillsammans med den röda och den svarte i några hagar längre bort från ridbanan så det har blivit mest uteritter. Eller jag tog faktiskt nästan tre veckors paus, bland annat för att jag var i USA en vecka. Som tur var fanns Kajsa som kunde underhållsrida Xipo lite under tiden. Det var egentligen rätt bra visade det sig.

Kajsa hade tänkt tävla med  sin stora röda häst på kvällstävlingarna i Floby (för övrigt väldigt en välorganiserad, trevlig och opretentiös tävling) men hon blev tyvärr halt tre veckor innan på grund av ett sår (hästen alltså, inte Kajsa). Som tur var fanns ju den portugisiska stunthästen att tillgå, han skulle knappast vinna, men jag tyckte han borde vara tillräckligt tränad för att klara av det utan att det skulle bli pinsamt. Kajsa red en lektion för sin tränare på honom och debuterade sen honom i Lätt A:1.

Trots att Xipo bröt av mitt i den förvända galoppen, vilket är svårighetskoefficient på tillika ett moment där han borde plocka poäng istället för att tappa dem,´och trots att Kajsa red fel två gånger så slutade dom på dryga 61%. Utan missarna så hade de till och med blivit placerade bland de fem bästa, nu hamnade de strax ovanför mitten. En väldigt lyckad debut för X alltså.

Lite stärkt av detta har jag anmält mig till både LB:1 och LA:1 på en övningstävling nästa vecka.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar