lördag 23 juli 2011

Tävlingsdebut i LA:1

Som jag skrev tidigare så anmälde jag mig till en kvällstävling i dressyr hos Gäsenereyttarna en vecka efter att Kajsa tävlade Xipo i Floby. Efter lite fundering så anmälde jag mig till både Lätt B:1 och Lätt A:1 även om det kunde bli lite varmt för Xipo att gå två klasser samma kväll.

Gäseneryttarnas tävlingsanläggning ligger verkligen mitt i ingenstans. Kajsa som hade varit där tidigare hade som tur var programmerat in den i GPS:en, annars hade vi nog kört fel på vägen. Som det var nu körde vi säkert närmsta vägen, men de drygt fyrtio kilometrarna tog ändå nästan en timme.
Tyvärr blev framridningen jättelång. Jag hade inte uppmärksammat att de hade ändrat startlistorna under förmiddagen så min första starttid var en halvtimme senare än jag hade beräknat och sen var de ytterligare en kvart sena. Å andra sidan så hade de varit jättesnälla nog att se till att jag fick en verkligt kort paus mellan mina två starter vilket funkar så mycket bättre för Xipo.

Det gick faktiskt oerhört bra. Den långa uppvärmningen gjorde att Xipo var något uttråkad, men i alla fall inte spänd, och han tog flugorna väldigt bra. Jag slog personligt rekord i Lätt B:1 med 64,4% vilket ledde till en delad fjärdeplats. I Lätt A:1, som jag aldrig har ridit innan var Xipo om möjligt ännu mer skärpt och vi fick till en ritt med väldigt bra flyt utan några grova missar och ett slutresultat på 63,95%. Jag har ingen aning om vad det gav för placering för vi åkte därifrån innan alla hade ridit klart.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar