fredag 10 december 2010

Årets sista WE-träning på landet...

Idag var det dags för terminens sista WE-träning på Levenebygdens ridklubb. Egentligen hade det varit helt omöjligt för mig och Xipo att hinna vara med om inte Kajsa hade lastat hästen i släpet och hämtat mig vid stationen i Vara när jag kom med tåget från Göteborg.
Idag var det framdukat 5 hinder: Repgrind, fårfålla, muggflytt, rida in och backa i vinkel, och två tunnor. Malin som håller i träningen hade tänkt igenom och planerat så att vi kunde träna parallellt på olika hinder så vi slapp vänta så mycket.
Fårfållan var lite läskig för nån hade lagt en jacka i mitten så den övade vi extra mycket på i både skritt och trav. Vi är inte riktigt så vässade att det är lönt att ta den i galopp med tillräckligt precision. Repgrinden är nästan löjligt lätt för oss nuförtiden, det är svårt att tro att vi hade såna problem med den i början. Vi övade också på två tunnor i både trav och galopp med byten, vilket gick nästan bra. Att byta från vänster till höger går galant, men andra hållet är inte riktigt lika snyggt. Det är snarare så att vi välter åt vänster när vi försöker.
Vi avslutade med att rida en bana med alla fem hindren. Vi stod inte riktigt still i muggflytten och bytena blev som tidigare, men på det hel taget är jag supernöjd. Det är nog Xipo också...

0 kommentarer:

Skicka en kommentar