fredag 22 juni 2012

Italien: Marmor

Florens domineras av marmor, på alla upptänkliga sätt. Allt från den renoverade katedralen till florentinsk mosaik. Vi gjorde precis som alla an dra turister, gick en runda i det medeltida centrum, som var rätt varmt. Som tur var kunde vi läska oss med hemlagad italiensk glass på Piazza del Mercato Centrale, vilket enligt Kajsa var den godaste hallonglass hon hade ätit.
Jag shoppade lite skjortor i herrekiperingsaffären Umberto Chiappe ett stenkast från Ponte Vechio, oklanderlig service från ägaren i tredje generation trots att jag såg ut som en svettig svensk turist.
Man kan förresten inte förvänta sig att alla kan engelska, trots att Florens har tokmycket turister. Vi beställde in pasta som vi inte hade någon aning om vad det var på rekommendation av en servitris, vilket visade sig vara päronfyllda pastaknyten med en sås på taleggio och gröna sparrisar.
Efter att ha gått runt och sett målningarna på Uffizierna inser jag att alla hade fåniga hattar under renässansen. Det är bara påven som fortsatt med det in i våra dagar.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar