Kajsa och jag försökte göra mjölkchokladpannacotta som efterrätt på nyårsafton. Första omgången misslyckades kapitalt och smakade bara bränt, så vi var tvungna att modifiera receptet för att förhindra detta. Här kommer det enklaste fungerande receptet lagom för cirka sex personer. Eller fyra om man vill ha mycket efterrätt...
Ingredienser
- 200g mjölkchoklad. Vi förordar starkt Fazer Blå för den är godast.
- 5dl grädde, med valfri fetthalt (det funkar även med lättare sorter).
- 1 dl gelésocker.
Det mest kritiska är tillagningen för att undvika missöden som påverkar smaken. Följ stegen i precis den här ordningen.
- Smält chokladen, vi tycker mikrovågsugn är enklast, men traditionellt vattenbad funkar också
- Koka upp socker och grädde. Låt det koka exakt 30 sekunder.
- Ta av kastrullen med grädden från plattan.
- Rör ner den smälta chokladen i den varma grädden.
- Häll i portionsformar och låt stå kallt i kylskåpet i några timmar.
Servera gärna med hallon och en klick lättvispad grädde.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar