söndag 16 oktober 2011

Tävling – bättre än någonsin

I oktober så är schemat väldigt späckat när det gäller ridning, i alla fall på helgerna. Vi inledde med att träna för João. Nu i helgen så hade både jag och Kajsa anmält oss till klubbdressyren i vår hemmaklubb. Och det gick faktiskt otroligt bra. Jag och Xipo kom faktiskt tvåa i LA:3, slagna endast av Kajsa på Amelia. Så man kan säga att vi höll alla placeringarna i klassen inom familjen.

Kajsa var ju helt i en klass för sig, men det var verkligen roligt att vi lyckades prestera ett så pass bra resultat trots några få missar. Det är dessutom första gången Xipo och jag tävlar på lång bana (20x60m) och egentligen så passar kortare banor där det inte är så långa raka ridvägar Xipo bättre.

söndag 9 oktober 2011

Träningshelg

Den här helgen var det hårdträning för João Lynce igen. Nu när jag inte har någon tränare hemma som jag rider regelbundet för så blir helgkurserna desto viktigare.
Först så ville jag lära mig mer om att träna hästar från marken så första passet delade jag med Kajsa när hon red sin unghäst. Andra passet var såklart sedvanlig uppvärmning med skänkelvikning, öppnor och slutor. Samma som jag gör hemma, men jag fick en del detaljtips också. Sen blev det galopparbete med fokus på byten. Det gick väl sådär, João skrek en del på mig...
På söndagen värmde jag upp Xipo på egen hand från marken så João tyckte att vi skulle gå direkt på travarbetet innan vi började med galoppombytena igen. Till slut så gick det faktiskt riktigt bra vilket kan ses på filmen nedan.

Efter galoppträningen frågade João om vi skulle träna piaff uppsuttet. Varför inte, tyckte jag. Det gick också över förväntan, som man kan se på nästa film.