lördag 17 september 2011

Fotomodell för en dag

Kajsa håller på att skriva en ridbok tillsammans med Sissi Lilja som kommer ut nästa år. Boken ska såklart innehålla foton också och idag så behövdes en häst som inte var så rutinerad när det gäller bomövningar och vem passar bättre än den fotogeniske Xipo?

Det var lite extra spännande eftersom det både var ett nytt ställe att rida på och en ryttare, Anna, som gör sig betydligt bättre än ordinarie på bild (och som är väldigt van att jobba med hästar på bommar och hinder). Det sista var väl inte det viktigaste, men det är bättre att det samma ryttare på så många bilder som möjligt i boken än att det är en ny ryttare på varje sida.

Spana in de för dagen röda lindorna för att man extra tydligt ska se benlyften.

söndag 11 september 2011

Kräftridläger

Jag och Kajsa stod som värdar för ett väldigt informellt kräftridläger på vår gård i helgen. Namnet beror på att tidigare år har det ingått kräftfiske på natten men i år skippade vi det till förmån för social samvaro, dessutom så var kräfttillgången mager i år.

Det var en hel massa olika sorters hästar med. Lettiskt, tyskt och svenskt halvblod, fjordhäst, nordsvensk, ridponny och lusitano. Vi hade dessutom ett rätt späckat program med ridlektioner för Susanne på fredag kväll och lördag förmiddag.

Jag var den ende som vågade be om en sitslektion på longerlina trots ryktet om att de vart skitjobbiga. Nu var Xipo lite för känslig för att jag skulle kunna vifta med alla armar och ben så jag kom nog lindrigt undan.

På lördageftermiddagen så visade jag hur en enkel teknikbana i Workring Equitation kunde se ut för sex ryttare som aldrig hade sett det innan. De fick dessutom prova på alla hindren själv, vilket blev väldigt uppskattat.

På söndagen hade vi arrangerat dressyrprogramridning med en alldeles riktig dressyrdomare då alla ekipage som önskade fick rida valfritt program på kort bana och få tips på vad de skulle öva på för att förbättra domarpoäng i eventuell framtida tävlingar. Dessutom filmades alla ritterna och vi tittade på filmerna samtidigt som vi gick igenom protokollen på eftermiddagen. Allt för att verkligen lära oss se vad en dressyrdomare tittar efter.