onsdag 31 augusti 2011

Så fotar du hästar i frihet

Det är inte så ofta bloggen länkar till andra ställen. Och det är väldigt sällan bloggen blir uppdaterad nuförtiden (vilket inte innebär att jag och Xipo har lagt ner ridandet).
Men här är en länk till en kort webbartikel från Hippson med tips om hur man fotograferar hästar i naturen som jag tycker är väldigt bra:

http://www.hippson.se/artikelarkivet/lifestyle/sa-fotar-du-hastar-i-frihet.htm

lördag 13 augusti 2011

Övningstävling i WE

Bara för att bloggen blir pinsamt sällan uppdaterad betyder inte det att jag och Xipo inte gör saker. Nu var vi på en övningstävling i Working Equitation. Närmare bestämt var det inte en komplett tävling med alla tre delmomenten utan det ingick teknikbanna och för de som fick godkänt på det momentet så fick man prova på speed också. Jag ville prova om vi var startklara i LA för det är den klassen jag siktar på att tävla i senare i höst (att två av tävlingarna blev inställda på grund av för få deltagare är en annan historia).

Nu tycker jag att det faktiskt gick väldigt bra. Enligt min högst privata bedömning kan vi definitivt tävla på LA-nivå utan att skämmas. För att den initierade bloggläsaren ska kunna göra en egen bedömning så bjuder vi på en film från teknikmomentet. Håll till godo.

måndag 1 augusti 2011

Hamburgare på Ebbas Fik

Ebbas fik mitt i centrala Helsingborg har ett väldig trevligt utbud av både hamburgare och bakverk, allt inramat i en lagom tidstypisk 50-talsinredning.
Nu var det hamburgare det gällde, närmare bestäm bacon- och ostburgare med en vaniljmilkshake. På det hela taget en positiv upplevelse, smaken på hamburgaren var klart godkänd och den serverades mycket snyggt i en papplåda i form av en 50-talsbil med en rejäl portion pommes frites av den grova typen, precis som jag gillar. Smaken på köttet och avvägningen mellan ingredienserna var alldeles utmärkta. Den hade faktiskt fått högsta betyg om inte några små saker hade dragit ner helhetsintrycket; hamburgaren var helt genomstekt, jag föredrar den rosa i mitten när det är rent nötkött. Tyvärr var den för hög att bita över utan att fyllningen åkte ut så efter ett tag var allt i en röra i pappersbilen. Och till sist hade pommesarna kunnat vara i fritösen ytterligare 30 sekunder. Totalt gav detta sju råmande kor av tio möjliga. För övrigt var milkshaken fullt i klass med de absolut bästa jag har druckit, både i Europa och USA. Mitt sällskap åt ädelostburgare och tyckte den verkligen var sprängfylld med ädelost.