söndag 26 juli 2009

Åter till Skåne

Nu blir det uppehåll i ridningen igen för jag har åkt till Skåne för att hälsa på föräldrarna. Men det blev faktiskt ändå 4 bra träningspass med Xipo i veckan som gått. Jag får säga att det har gått riktigt bra och det är alltid roligt när man får höra av andra duktiga ryttare i stallet att vi har utvecklats mycket de senaste månaderna. Jag är hemma igen på onsdag, vilket passar bra för då åker Xipos medryttare till Island för att rida en vecka.

Idag hade jag tänkt gå på Båstad Classic Car Show, men det var kö med bilar in till Båstad. Väl inne i centrum var det helt omöjligt att hitta en parkeringsplats utom på en idrottsplats långtbortistan som de ville ha 30:- för, så jag blev så trött och åkte vidare istället. Nu är jag väl en miljöbov istället eftersom jag åkte lite sightseeing på de smala vägarna med min bil medan min far spelade klart sin golfrunda och tittade på det vackra landskapet. Det hade väl varit bättre att cykla...

onsdag 22 juli 2009

Hemma igen

Igår red jag för första gången sen jag kom hem från Falsterbo Horse Show. På torsdagen var jag väldigt sugen att rida själv efter att ha sett alla hästarna, men på fredagen var jag för matt för att vara riktigt entusiastisk över att rida själv.
Nåväl, gårdagen erbjöd inte riktigt optimala förutsättningar för ett fantastiskt dressyrpass på Xipo då det blåste halv storm (kändes det som i alla fall). Det prasslade i alla hörn, hästarna i hagen på andra sidan paddocken galopperade hej vilt fram och tillbaka och det var spöken överallt. Det blev väldigt mycket öppna, sluta, skänkelvikning och volter i olika storlekar i skritt bara för att hålla Xipo fokuserad på att arbeta. Jag fattar inte att Helena tyckte han såg fin ut då han kändes som en spänd stållinjal som skulle sprätta iväg när som helst. Men i alla fall var han spänd åt rätt håll, dvs nosen ner och ryggen upp i värsta rollküren stället för överlinje som en hängmatta, så det var väl därför som det inte såg ut som hej-kom-och-hjälp-mig.

Idag kändes Xipo oförståeligt mjuk efter gårdagens pass. Fattar inte varför, han borde väl varit jättestel? När jag sen släppte ut honom i hagen så var Rocky inne för att skos. Jag visste inte riktigt hur han skulle reagera för det är första gången han var ensam i den stora hagen sen jag släppte ut honom på sommarbete, men han tog det jättebra. Först tittade han väldigt mycket för att se var Rocky var nånstans. Sen stod han vid grinden och gnäggade lite (hästar som är nervösa brukar annars gå omkring oroligt). Sen tröttnade han väl för när jag körde därifrån betade han mitt i hagen. Han hade inte ens orkat gå iväg till det hörnet i hagen där han var närmast kompisarna i hagen bredvid. Ibland fattar jag inte hur cool Xipo kan vara med tanke på att han är nästan manisk vid andra tillfällen.

tisdag 7 juli 2009

Några sommarbilder

jag har tagit lite bilder de få gånger jag faktiskt kommit ihåg kameran. Man kan också se bilderna på Picasa i större format här. Håll till godo!

måndag 6 juli 2009

Boka biljetter till Falsterbo

Jag blir galen på ticnet. Jag försöker boka biljetter till Falsterbo, men har ingen som helst möjlighet att välja plats. När jag tidigare år köpt biljetter på plats i Falsterbo så har det inte varit några som helst problem att välja precis vad jag vill sitta, t.ex. i mitten men längre bak istället för längst ut på sidan på första raden. Men inte via internet. Till och med SJ och SF gör det bättre...

Imorgon ska jag se om det går bättre hos ATG-ombudet här i Olskroken. Annars får jag cykla iväg till Pusterviksteatern som är ticnet-ombud och testa där.

Läs även andra bloggares åsikter om .

söndag 5 juli 2009

Xipo med röda mulen...

Idag var det väl lite svalare än det har varit senaste veckan, och dessutom har det kommit lite regnstänk. Jag har bara ridit två gånger denna veckan, det var planerat att det skulle bli tre, men det var helt enkelt för varmt i lördags, och jag åkte ändå till stallet så jag skulle vara där vid 10.

För alla som haft semester i veckan som varit har väl det solig vädret vari toppen, men för Xipo har det mest varit elände. Hans mule är alldeles sönderbränd. Weronica skulle smörja in honom i torsdag och fredags, men då ville han inte bli fångad i hagen så det gick inte. Jag kunde hämta honom både igår, imorse och nu ikväll så då har jag kunnat smörja in honom igen. Nu har jag dessutom skaffat solskyddsfaktor 50. Men som sagt hans rosa mule är numera illröd, det ser nästan ut som han har skrubbsår i ansiktet. Jag funderade på att fotografera och visa i bloggen, men det skulle vara lite makabert att publicera bilder på skador, så det får vara.

Alltid är det något, för nu går faktiskt ridningen väldigt bra, tror jag. Det är många som säger att Xipo ser jättefin ut, men jag har svårt att känna det när jag sitter på honom. Jag känner mest att jag hela tiden får jobba mot mina brister som ryttare.