tisdag 28 april 2009

Föreläsning, cykling och ridning

Idag var jag på introduktionsdag för nya doktorander på Chalmers. Jag får väl påpeka att jag var oerhört miljövänlig och cyklade dit, eftersom jag de allra flesta dagar kör bil till jobbet då jag åker direkt till stallet efteråt. Dagen slutade rätt tidigt så jag passade på att köpa en ny cykelhjälm (den gamla har sett bättre dar) och ett par vadderade cykelhandskar. Inte så konstigt egentligen, jag brukar ta cykeln om jag ska nånstans inom Göteborg. För några år sedan så blev det nästan 2000 km på ett år enligt cykeldatorn...

Ridningen idag gick rätt bra, tror jag...
Vi red ute i paddocken och Xipo var både rätt tittig och sen faktiskt lite slö, så jag fick trycka fram honom mest hela tiden vilket känns lite ovanligt. Men nu känner jag att jag har så pass bra kontroll på oss som ekipage att jag ändå kan få honom att jobba vettigt trots allat störmoment. Och jag tror det blev rätt bra för till och med Fia tycke han såg fin ut när hon red förbi på Martell.

Min blogg är lite tråkig, den borde innehålla mer humor som den här: Mullehästens blogg!

lördag 25 april 2009

Semester för en dag

Idag har det varit som en riktig semesterdag, lagom varmt, inga krav bara mest hålla till i stallet och ta det lugnt. João Lynce håller träning i ridhuset bredvid så jag passade på att rida för honom på förmiddagen så en tid hade jag i alla fall att passa. Men för övrigt var det mest sånt man gör när man är ledig. Marcus bjöd på fika och det serverades lunch i Bellas ridhus mellan lektionerna. Men när jag kom hem var jag så trött att jag somnade en timme på sängen.

Ridningen gick faktiskt jättebra. Xipo var lite tittig i den nya miljön först, men sen jobbade han på jättebra. João tyckte att jag få en helt annan kontroll i min ridning och att vi var på rätt väg.

tisdag 14 april 2009

Mer fokus på jobb och mindre på ridning

Påsken var rätt slapp, det blev en del ridning förstås, och därmed tid i stallet. Jag fick skickat in min artikel i torsdags, men de hade flyttat fram deadline så jag hade inte behövt jäkta. Fast det gjorde jag inte ändå då jag höll min planering klockrent.
De närmaste veckorna blir väldigt hektiska för mig på Volvo. Men förhoppningsvis slår jag två flugor i en smäll och bidrar både med smart konstruktionsarbete på Volvo och lyckas göra intressant forskning på projektet jag är med i. Men det gör att jag inte är riktigt så fokuserad på ridningen just nu.
Jag rider lika mycket som vanligt, dvs 4-5 gånger i veckan. Men jag försöker inte lära mig och Xipo en massa nytt. I och för sig tycker jag att traven har blivit bättre senaste veckorna, men galoppen har blivit sämre, i alla fall höger galopp. Fast det beror nog mest på mig. Jag tänker inte pressa fram något där just nu, vi kör lite mer övningar i trav istället så kommer nog galoppen att bli bra igen.
Helenas häst Pontus är skadad så hon ska rida Xipo imorgon. Hon borde nog vara lite nyfiken för hon har aldrig ridit honom och ändå var hon med och provred säkert ett tiotal hästar när jag letade häst för ett år sen. Nu ska jag bara komma ihåg kameran imorgon...

Media Markts kundservice

När jag hade ridit i söndags körde jag inom köpcentrat i Bäckebol för jag skulle köpa en vattenbalja som Xipo kunde dricka ur i hagen. Jag passade även att gå inom Media Markt för jag ville titta på en modernare mobiltelefon som ersättning för min Palm Pilot och så hoppades jag att de skulle ha rengöringsvätska till min rakapparat.
Det blev inge mobiltelefon, men de hade precis den rengöringen jag letade efter, men...
När jag kom fram till kassan sa hon att den kostade 99:-. konstigt tyckte jag för jag var helt säker på att det stod 79:- på hyllkanten där jag tog förpackningen. jag fick gå tillbaka till avdelningen och kolla och om det fortfarande inte stämde skulle jag prata med någon som jobbade där. Mycket riktigt så stod det tydligt att det kostade 79:- och när säljare kollade i datorsystemet sa han att det stod fel på hyllkanten. Jag frågade "men du säljer den till mig för det priset ändå" varpå jag fick svaret att han inte kunde göra något. Jag svarade att då kunde han behålla rengöringen. Något irriterad gick jag ut från Media Markt och in på Elgiganten som låg precis bredvid. Där hade de precis samma rengöring för, gissa vad, 79:-.

Så vad vann Media Markt på det här? De "slapp" sälja en vara till mig tjugo kronor för billigt. Men de har troligtvis tappat mig som kund för all framtid, och jag berättar detta för alla som lyssnar (och läser).
Sen kan man också konstatera att deras priser är inte alls så låga som man kan tro, just på denna vara låg de 25% över närmaste geografiska konkurrenten. Det finns kanske en anledning att de inte är med i prisjämförelser som Pricerunner och Prisjakt?

Läs även andra bloggares åsikter om .

måndag 6 april 2009

Föl och ändrade träningsförhållanden

Det är tre dräktiga ston i stallet och en va dem födde ett stoföl i veckan. Alla vill givetvis titta på fölet så det har väl inte fått en lugn stund sen dess. Ibland är ägarna ute och går med mamman och fölet och då blir de andra hästarna helt till sig. Xipo verkar inte bry sig så mycket om just fölet (jag misstänker att han såg rätt många då han växte upp), men han hänger ju på de andra hästarna när de blir uppjagade. Inte helt lätt att fokusera på arbete då, som igår när jag tänkte rida i paddocken när de gick förbi. Xipo såg spöken sen, bland annat en plywoodskiva som låg utanför paddocken var tydligen rätt läskig.

Jag har ju insett att min blogg är rätt tråkig då jag har så få bilder. Jag får försöka komma ihåg kameran och ta en bild på fölet vid tillfälle. I helgen hade ju varit bra då det var så fint väder.

Kliniken med Charlotte gav mig en tankeställare om vad jag vill med min ridning och framförallt min ridträning. Efter ett tags funderande bestämde jag mig i veckan för att sluta med mina regelbundna lektioner med Maria.