söndag 31 augusti 2008

Att ta det lugnt...

Nu är det en hel vecka sen senaste blogginlägget. Igen...

Idag var jag funktionär på Kungälvs hästsportklubbs klubbmästerskap i dessyr. Min huvuduppgift var att gå med domarprotokollen från domarbordet i manegen till tävlingssekreteriatet. Det blev lite enformigt i längden och en snabb överlagsräkning säger att jag har gått mellan en halv och en mil på alla de protokoll jag burit. Dessutom blev det riktigt varmt i ridhuset på eftermiddagen då solen låg på. Efter tävlingen var jag så trött att det blev ingen ridning utan det enda jag gjorde var att putsa tränset.

På det hela taget har det inte blivit så mycket ridning denna vecka, men allt är ju försås relativt...

Så här har schemat sett ut efter kursen förra helgen:
I måndags skrittade jag ut med Xipo i en timme i det fina vädret. I tisdags så arbetade jag honom vid hand vilket gick rätt bra trots en massa distraktion i form av nordsvensken Tindy och islandshästen Spjuna i paddocken. I onsdags var det vilodag, och det var lika bra med tanke på hur dåligt vädret var.
I torsdags och fredags så blev det två rätt tuffa träningspass där Xipo kändes ovanligt explosiv. Kan ju bero på att jag krävde lite mer än vanligt av honom. Fast han börjar bli för vältränad, jag var helt slut efter båda passen och han var knappt svettig.
I lördags hjälpte jag till att förbereda inför dagens tävling och efter det så blev det ett pass med arbete vid hand igen. Xipo arbetade väldigt bra. Fast han är lite bedrövlig ändå. När jag skulle behandla honom efteråt med Switch fästing- och knottmedel så slet han sig och sprang bort till Arwens hage och skulle visa upp sig lite. Hon gick ju igång på det och visade lite Terre a Terre. Fast Xipo tröttande rätt snabbt och gick för att beta och då var det inga problem att fånga i honom. Men jag blev lite orolig ett tag. Vem vet hur långt han hade kunna springa, tillbaka till gamla stallet? Sen band jag upp honom inne i stallet och fixade klart med Switchen. Han var inte glad men han accepterade det i alla fall.
Och idag var det som sagt var tävling, fast inte för oss...

söndag 24 augusti 2008

Mycket att göra blir det...

Det har hänt så mycket senaste veckan på hästfronten så att bloggandet har blivit lite eftersatt. Men här kommer i alla fall ett kort sammandrag. I onsdag red jag Xipo till hans nya stall. Det verkar inte ha varit alltför jobbig omställning för honom, men han är lite orolig i boxen. Kan ju bero på att det står två högbrunstiga ston i samma stall...
I torsdags tappade han ena bakskon i hagen (det var ju de två där fram som Jörgen skodde förra helgen). Det var ju inte hel oväntat, men jag hoppades att den skulle sitta kvar en dag till för precis som jag befarade s gick ju en del av hoven sönder och då blir det ju mindre att fästa den nya skon i. Som tur var så hade jag ju bokat in att Jörgen skulle komma på fredag morgon och sko Xipo bak. Det var ju planerat sen länge för jag skulle ju rida kurs med João igen hela helgen.

Kursen var otroligt bra. João är en trollkarl på att få fram det bästa hos en häst, vare sig han rider själv eller har en elev som rider. Xipo var en extratrimmad sportbil med fjäderlätt gaspedal. Explosiv kraft i 159cm häst. Nu börjar jag känna igen det jag gillade hos de bästa Lusitanos jag red i Portugal. João kommer till Sverige någorlunda regelbundet så det går ju att få lite kontinuitet i träningen för honom, synd bara att det är så förb-nnat dyrt. Jag har inte riktigt så mycket pengar att jag kan vara med varje gång han kommer.

Xipo fick åka transport varje dag för jag ville dels att han skulle sova i sitt nya stall varje kväll istället för ytterligare ett nytt ställe på en vecka. Dels så kunde han gå och beta istället för att behöva stå i en gästbox hela helgen. men han är inte jätteförtjust i att åka transport. det är nog rätt jobbigt för honom för han blir svettig varje gång, men han verkar skaka av sig de t rätt snabbt. fast han var inte riktigt lätt att lasta de sista gångerna som han var de första gånger vi var ute och åkte, utan stod bara på rampen och nosade. Fast jag överlistade honom. Xipo har ju så stor respekt för ridspöet att om jag duttade honom lite på baken så tog han ju ett steg framåt, så jag kunde få honom att gå in utan stress ett steg i taget. Sen var det bara att köra, när han väl var inne så stod han lugnt kvar utan att försöka gå ut ut transporten

måndag 18 augusti 2008

Får man tappa hur många skor som helst om man är häst?

Weronika ringde precis och sa att Xipo har en lös sko bak (det var de två där fram som Jörgen skodde i lördags). Så det blev ingen ridning för henne som vi kommit överens om. Hon trodde inte att skon skulle sitta kvar till på fredag så jag SMS:ade Jörgen så får vi se vad han har för möjlighet att göra nåt i veckan...
Behöver jag säga att jag börjar bli lite trött på det här med dålig hovkvalitet? Enda trösten är att jag garanterat kommer att ha Xipo skodd till kursen på fredag...

Hjörtur

Jag hörde idag av en arbetskompis som var och red tur på Tofta i helgen att de som köpte Hjörtur av mig funderar på att sälja honom. Jag blev lite lite ledsen när jag hörde det för jag vill inte att han ska bli en stafetthäst som går från ägare till ägare.
Men han är tydligen uppskattad av familjen Larsson. Staffan som ledde turen hade honom som täthäst och var svår att hinna ifatt.

söndag 17 augusti 2008

Drömmer hästar?

Jag börjar tro att hästar är ännu känsligare än människor för en god natts sömn, eller snarare bristen på en. Xipo och Martell fick vara kvar ute i hage över natten eftersom det var så bra väder och egentligen tror jag att det är roligare för dem än att stå inne i en box.. Men det verkar som om Xipo inte kan sova lika lugnt för varje gång han varit ute över natten så är han mer spänd och stel. Det är väl som en själv när man inte sovit bra, man är inte i toppform.

Ridningen gick väl sådär, jag får väl se dagens pass som materialtest. Jag hade köpt nya sporrar på My One efter att den manlige expediten sagt att sporrarna från Sprenger borde passa även en man, plus att de skulle gå att böja ut lite i nödfall. De satt i alla fall kvar och gav inte upphov till skav så de får godkänt.
Dessutom så bytte jag tillbaka till mina gamla stigläder från Wintec. De är inte alls lika snygga som de som sitter på nu i enkelläder, men de töjer sig i alla fall inte. När jag hade plockat loss de i läder såg jag dessutom att de töjt sig olika på höger och vänster sida, det skiljde nästan 2 cm. Kasst! Om jag nu ska gå på inte bara funktion utan också utseende så får jag väl skaffa mig ett par snordyra stigläder från Bates. Garanterat otöjbara och ser förbannat välkonstruerade ut. Får fundera på vilken längd jag ska ha bara, herrlängd är snyggast för då jag jag stoppa änden i söljan på sadeln, men frågan är om de i så fall går att justera så kort att Maria kan ha dem i rätt längd då hon eller någon annan rider Xipo. Jag kunde också notera att de kostade 132:- mindre på My One än på Tre Hästar i Kungälv. Inte första gången det skiljer i pris mellan de lokala ridsportbutikerna, det lönar sig att jämföra...

lördag 16 augusti 2008

Nya pjuck..

Xipo fick nya skor på båda framfötterna av Jörgen i morse. Han var jättetrevlig att rida när jag satte upp efteråt. Vi skrittade bort till Sofias paddock och gjorde lite enkla övningar i skritt och trav och han var mjuk och bjöd bra framåt nästan hela tiden. Jag tror jag har förstått hur jag ska stimulera honom att vara mjuk i nacken och tugga på bettet och samtidigt behålla framåtbjudningen och rörligheten i ryggen. Jag hoppas det håller i sig.

fredag 15 augusti 2008

Finns det nån garanti när det gäller hovar?

Alltså, jag ger upp. Eller vad ska jag göra?

När Margareta plockade in Xipo från hagen såg hon att han hade tappat en sko. Igen!!! Jag fick tag på hovslagare Jörgen rätt snabbt så han ska komma och titta på det imorgon bitti. Men det blev ingen lektion med Maria idag. Det är andra gången det händer. Nu får han stå i boxen i natt trots att det är bra väder ute. Lite tråkigt för Martell som också får stå inne, annars blir han ensam i hagen. Xipo var väl inte helt nöjd att inte få komma ut och jobba innan jag gick, men han får skylla sig själv.
Så jag åkte och tittade på när Helena skulle rida Pontus på distriktets dressyrinventering. Kul att se men jag orkade inte se den sista gruppen utan gick efter en dryg timme.

Jag skulle hyra Sofias släp på kursen nästa helg vilket+ jag kom överens med henne för flera veckor sen, men hon kom på igår att hon skulle rida tömkörningskurs den helgen. För att det skulle lösa sig så måste jag försöka byta ridtid på söndag. Jag får ringa till Maria imorgon och se om det går.

torsdag 14 augusti 2008

Jobba på allvar...

Nu har jag jobbat i nästan två veckor, fast den första kan knappt räknas här veckan har varit lite värre. Idag drog jag olika lösningar i ett framtida bilprojekt för Elenhetens ledning, samtliga avdelningschefer var där. Min dragning var om vad min grupp har ansvar för, nämligen vilka styrenheter och nätverk vi ska ha och var vi ska allokera olika funktioner. Det känns rätt bra att min kompetens kunna göra sånt utan att behöva förbereda min presentation i timmar eller att bli ställd av diverse frågor.
Det tråkiga med att börja jobba är att jag börjat sova dåligt igen. Inte nog med att jag lägger mig sent (jag är ju kvar i stallet till rätt sent), jag vaknar tidigare än jag behöver. Så jag går omkring och är skittrött på dagarna. Igår till och med somnade jag under ett möte. Men mina arbetskompisar skämtar mest om det...

Vi har rätt kul på min grupp på jobbet, en av de allra största fördelarna. Imorgon ska vi förhoppningsvis äta sopp- och tårtbuffé på Conditori Steinbrenner & Nyberg.

Det blåser mycket utomhus...

Vilket inte hindrade att jag och Xipo red i en timme på lite olika vägar runt stallet. Jag var definitivt inte på humör att rida när jag kom till stallet, men My och Emma tänkte rida ut på sina hästar så jag frågade om jag fick följa med. Hellre en uteritt än ännu ett oinspirerat pass i ridhuset. Igår så gick det inte så bra att rida (Xipo hade klara koncentrationssvårigheter för det var hoppträning samtidigt i ridhuset) så jag tänkte att det blir kanske pannkaka idag med. Men det gick faktiskt långt över förväntan.

Först skulle vi rida igenom den gigantiska vattenpölen i paddocken och jag tänkte att nu tvärvägrar han så jag ramlar av i vattnet, men det var inga som helst problem. Xipo tyckte de andra hästarna gick lite slött så han drog upp i täten och låg kvar där i över en halvtimme. Det var bara när vi vände hemåt som de andra hästarna fick lite mer sprutt.
Xipo gick faktiskt på i rätt bra form hela tiden, och jag tror jag har kommit på hur jag ska hantera tyglarna mjukare så han tyggar på bettet och inte känner sig bromsad. Det var bara några få gånger han spände upp sig för att det var nåt läskigt han såg längs vägen, men han var alltid kontrollerbar.

Imorgon är det lektion med Maria. Ska bli spännande att se hur han går då...

onsdag 13 augusti 2008

Ridning som vanligt, igen...

Ridpasset idag gick rätt bra. Tror jag...

Jag lyckades få Xipo jobba på i hyfsat bra form i alla gångarterna och jag är speciellt nöjd med att jag kunde få honom att gå både på rakt spår och en halv volt med rätt position på huvud och rygg utan att han ville lyfta huvudet även i slutet av passet. Sen märker jag att han går bättre när jag är tuffare mot honom. Nu stod det en röd stol i enahörnet och denhar ju aldrig stått där innan så den ville han inte alls gå nära. Jag accepterar inte sånt så vi fick både skritta och trava förbi där ett antal gånger i öppna och då gick han kanon antaglien för att jag verkligen drev honom framför mig och inte accepterade några dumheter.

Men jag måste börja ha klocka på mig när jag rider. Jag hade varit i stallet mer än tre timmar när jag åkte därifrån och jag tror en bidragande orsak var det långa ridpasset. Men som sagt var, jag hade ju ingen klocka på mig så jag vet inte exakt hur länge vi höll på. Xipo är ju inte så gammal så jag funderar på om han blir överansträngd, men eftersom jag galopperar i kanske 5 minuter och travar i kanske 20 minuter så blir det ju väldigt mycket skritt och det är ju inte så farligt. Det är nog jobbigare för hans hjärna. Jag får se till att den inte blir överansträngd när han måste koncentrera sig så länge i sträck...

Eftersom jag kom till stallet så sent kom jag också hem jättesent, inte förrän kl 22.

tisdag 12 augusti 2008

Mer mekande med dator och TV

Den nya TV:n kom igår. Det var lite pyssligt att få HDMI-överföringen att funka från datorn till TV:n och samtidigt kunna köra en bildskärm. Men det gick till slut...
Men sen vad jag kunde testa så orkade datorn inte riktigt med spela upp matroschka-filer med Full-HD upplösning (1080p). Däremot funkade wmv-filer...
Får se vad jag kan göra åt det, om det bara är en codec-fråga eller om jag måste skaffa ett vassare moderkort. Suck, när jag köpte mitt moderkort var det nästan det enda som hade inbyggt stöd för HDMI, och nu är det redan så föråldrat att det har utgått ur tillverkarens sortiment. vad jag förstod kunde jag återanvända processor och minne från den konfiguration jag har nu. Enligt Fredrik på jobbet så skulle jag kanske inte ens behöva formatera om hårddisken där jag har installerat Windows Vista.

lördag 9 augusti 2008

Världens häftigaste skulpturutställning?

Jag vet faktiskt inte om utställningen i Pilane gravfält på Tjörn är världens häftigaste skulpturutställning, men jag blev dj-vligt tagen när jag var där idag. Det är väldigt länge sen jag blev så upprymd av att titta på en konstutställning. Jag blev så tagen att jag var tvungen att stänga av bilstereon så att det var tyst i bilen på vägen hem till Göteborg för att kunna smälta intrycken.
Hade jag vetat hur bra det var hade jag tagit med en picknickkorg och käkat i "utställningssalen" för vädret var faktiskt bättre än vad man kunde tro enligt SMHI.


Mannen som lyckats åstadkomma allt detta heter Peter Lennby. Jag vet inte om han varit så inblandad i det konstnärliga arbetet att han också varit med och placerat ut konstverken , men han har all min all respekt för att han genomfört ett sånt här projekt.

Jag kan inte förklara alla intryck med ord och tyvärr gör bilder inte alls rättvisa den känsla jag fick av att vara på plats, men några konkreta saker bidrog definitivt till helhetsupplevelsen.
Först så var ju själva "lokalen", ett naturreservat på Tjörn, mycket vacker och upplevelsen förhöjdes av den vackra naturen och av fåren som betade där. Dessutom tyckte jag att det var en extra kick att man tagit ett gravfält, ett område som historiskt varit väldigt viktigt för folk, och använde till något som är "viktigt" idag (ja, jag tycker att kultur är viktigt i vårt samhälle).
Sen hade man placerat ut konstverken mycket bra i naturen, de blev liksom en organisk del av helheten, även om de är gjorda av människor i nutid, och trots att de flesta konstverken var inte gjorda för just denna platsen.
Sist så tycker jag att själva konstverken höll hög klass. Det fanns en bakomliggande tanke (inte alltid formulerbar i ord) som varkonsekvent och proffsigt utförd. Om man läste broschyren man fick vid inträdet fattade man att det inte precis är några amatörer som ställde ut på gravfältet utan internationella tungviktare.

Bilden är utsikten genom "Pilane Sten" av Knut Wold, inte för att det var det som grep mig mest utan för att det blev den bilden som jag blev mest nöjd med.

Ridning som vanligt

Xipo fick jobba lite idag också. Och han var inte gladare över att anstränga sig idag än vad han var igår. Dessutom har han börjat fälla sommarpälsen (inga svarta ridkläder på ett tag alltså) och då verkar han bli mycket mer nafsig, det var likadant i våras när han fällde vinterpälsen. Det är inte så konstigt, nästan alla hästar blir mer irritabla i pälsfällningstider, men det kan yttra sig på olika sätt.

Vädret var ju fint så jag släppte ut Xipo och Martell i hagen innan jag åkte från stallet, men jag hörde precis ett åskmuller så jag hoppas blixten inte slår ner i hagen. Att det regnar lite när det varken blåser eller är speciellt kallt gör ju inget. Hästar är byggda att vara ute, oavsett vad alla hästägare säger som sveper in sina älsklingar i täcken hela tiden.

Jag önskar att den tuffare träningen skulle ge resultat bums, men jag får nog ha tålamod minst några månader till, det är ju bara två veckor sen vi red för João och det är bara två veckor tills vi ska rida igen. Jag pratade med Helena och hon skulle försöka rida Xipo på söndag. Det blir nyttigt att höra vad någon tycker som är duktig på att rida dressyr, men som inte är "insnöad" på portugisiska hästar och ridning. Förhoppningsvis så blir det lite kul för helena också så det inte bara känns som en massa merjobb för henne

torsdag 7 augusti 2008

Första lektion med Maria på en månad

Jag och Xipo hade lektion för Maria idag för första gången på fyra veckor. Jag tyckte inte att det var så tufft under själva lektionen, men jag är helt slut så här efteråt. Det var nog rätt tufft för Xipo också, han var rätt missnöjd flera gånger under lektionen för det var jobbigare än vanligt för honom, den här gången fick han inga möjligheter att gå och slappa så länge jag satt ryggen.

Jag blir tuffare och mer säker på vad jag gör hela tiden tyckte Maria (bra alltså!). Dessutom så tyckte hon att Xipo grovat till sig på alla ledder, både över bogarna och över baken. Dessutom verkar han växa lite på höjden. Det märks nog tydligare för henne som inte sett honom på en månad, jag ser ju honom varje dag så för mig är ju förändringarna mer gradvisa. Så jag verkar få en lite större häst än vad jag trodde från början, ingen nackdel...

Jag är rätt nöjd efter lektionen för jag känner ju att Xipo jobbar mer som han ska när jag är mer bestämd. Men han försöker ju hela tiden att hitta nya sätt att smita undan det tunga arbetet , som alla unghästar, och jag är inte riktigt så erfaren så jag kan parera det hela tiden. Men det är  ju därför jag har en instruktör...

Slag i saken

Jag beställde en annan Samsung från Inwarehouse istället. Nu är jag trött på att vara utan TV. Fast jag ångrar lite att jag kanske inte beställde en Sony från NetOnNet istället. Jag ska nog försöka kancellera ordern från Inwarehouse och beställa Sonyn istället.

Mobiltelefoner och bilar

Det är rätt ofta man ser bilar som körs ett inkonsekvent eller irrationellt sätt, de tar väldigt lång tid på sig att byta fil. De kör inte fram när det slår om till grönt, de ger inte tecken med blinkers, eller de kör 10-15 km under hastighetsbegränsningen och skapar köer. Väldigt ofta när man kört förbi dessa bilar ser man att de pratar i mobiltelefon.
Jag behöver inte bli övertygad om att prata i mobiltelefon samtidigt som man kör bil är farligt, det har jag redan sett. Och det finns ett antal undersökningar som stödjer detta. Dessutom har många länder i Europa redan förbjudit detta, bl.a. England, oavsett handsfree.

Det verkar aldrig bli nån ny TV...

Tills slut krediterade Komplett mitt kreditkort för den felleverade TV:n, pengarna kom in i morse. Typiskt nog så hade Inwarehouse den till samma pris ända fram till inatt då den blev slutsåld.
Jag borde få ränta på den tiden som de hade dragit pengarna. Hade jag satt in dem på mitt kort i förväg hade jag fått 3,75% ränta...

onsdag 6 augusti 2008

Mer blogg-editering

Jag hittade faktiskt ett annat program som verkade vettigt , men när jag laddade ner det så var det inte alls uppenbart hur man skulle konfigurera så att jag kunde skilja på mina två bloggar som jag loggar in med samma lösenord. Så den blir det inte...

Å andra sidan går det inte att konfigurera Microsoft Live Writer så att att den kan göra en svensk stavningskontroll. Oavsett vad det står på Microsofts hemsida går det bara att välja engelskt lexikon. Detta är en klar nackdel vet alla osm sett mig skrivva maskin.

Bloggen blir mer high-tech

Jag har hämtat Live Writer från MSN som är ett editeringsprogram för bloggar. Det här inlägget är ett första test av hur det blir. Inget aancerat test med bilder eller tabeller, bara text än så länge, för nu är det läggdags...

Fast det slår mig att det måste finnas alternaivt till detta program som inte kommer från Microsft...

tisdag 5 augusti 2008

Fler före detta elever

Jag hittade förresten två till före detta elever som tränade aikido för mig i Kiruna.
Elisabeth tränar fortfarande aikido, här i Göteborg faktiskt, men hon har ännu inte graderat till svart bälte. Borde det inte vara dags snart kanske?
Tony slutade med aikidoträningen redan i Kiruna, men det verkar som om han tagit upp iaido istället, faktiskt också här i Göteborg. Har dock ingen aning om hur långt han har kommit, mer än att han kom trea på klubbmästerskapet 2007...

Ljummen kvällsritt

Jag kunde ju inte med att upprepa gårdagens ridpass i ridhuset så jag hade inte riktigt bestämt mig om jag bara skulle jobba Xipo vid hand eller om jag skulle göra nåt mer när jag kom till stallet.
Nu blev det ju en fin kväll så jag bestämde mig att rida ut på grusvägarna efter den lite mer seriösa träningen. Det blev en rätt bra ridtur, fast barn som gungade var lite läskigt och det lät också lite kusligt med barn som spelade fotboll när de smackade till bollen. Men han skötte sig bra.
Han hade i alla fall så mycket framåtbjudning att han inte bröt av traven i förtid även om jag inte drev på honom hela tiden, så det kanske inte blev så stor skada skedd igår. Fast jag hade gärna sett att han var liiite mer alert vid övergången från skritt till trav...
Efter ridturen så fick han stå och äta i boxen tills Fia blev klar med Martell, sen skulle hon ta ut båda busfröna till hagen. Om jag kommer till stallet innan Fia imorgon tar jag in båda två på en gång. Fia verkade förresten väldigt nöjd efter sitt ridpass idag, synd att jag inte såg det...

måndag 4 augusti 2008

Gamla synder...

Jag snubblade över aikido-communityn aiki.se (detta är tydligen det hetaste just nu, typ facebook fast för folk med specialintressen). Fast det här inlägget ska inte handla om internet-flugor utan något helt annat...

När jag tittade runt lite på sajten för att se om det fanns någon jag kände (jo, rätt många faktiskt) så såg jag tre personer som började träna aikido för mig i Kiruna som numer har lyckats skaffa sig svart bälte. Inte för att det på något sätt skulle vara min förtjänst då alla faktiskt flyttade från Kiruna och tränade vidare någon annanstans efter att jag flyttat därifrån, men nåt rätt måste jag ha gjort som faktiskt inspirerade dem tillräckligt att faktiskt orka leta upp en ny klubb dit de flyttade.

Erik dök upp på första öppna passet jag höll i Kiruna och kom sen på varje pass under fem års tid om han inte var sjuk eller skadad. Han tog över som huvudinstruktör när jag flyttade från Kiruna i december 1998 tills han själv flyttade till Örebro med sin familj. Då hade han 1 kyu och det tog honom ända till 2007 innan han fick svart bälte. Så lång tid hade det inte fått ta om jag fortfarande var hans instruktör.
Lena började också tidigt i Kiruna och var rätt försynt. Hon blev dock mycket tuffare med tiden. Hon flyttade från Kiruna före mig, först till Umeå och sedan till Norrköping. Jag råkade få nys om att hon skulle göra sin svartbältesgradering i Stockholm när jag faktiskt var där så jag dök upp helt oanmäld till allas jätteförvåning, inte minst Lenas, då jag inte tränade aktivt nånstans just då (jag tror det var 2005). Jag gav bort mitt gamla slitna svarta bälte till henne som graderingspresent, en sed jag plockade upp när jag tränade i Oakland.
Magnus började precis innan jag flyttade från Kiruna så det var nog bara de absolut första graderingarna som han gjorde för mig, minnet sviker mig lite (10 år sedan!!!). Han tog shodan i år.

Rrrogntudjuu!!

Det gick inget bra att rida idag. Eller mer ärligt, det gick rent ut sagt skitdåligt! Det finns tusen (bort)förklaringar till detta, men det visade tyvärr tydligt var lägstanivån ligger för mig som ryttare på Xipo. Vi har en bit kvar...
Det hela blir ju inte roligare av att det var lektioner i ridhuset samtidigt som jag red, så det var väl en publik på 5-6 personer som såg eländet.

Rrrogntudjuu kommer från serien Gaston av Franquin. Det är en svordom som används av av Gastons chef Mossberg när han är riktigt irriterad (oftast på Gaston).

söndag 3 augusti 2008

Massage

Xipo fick massage idag igen, fast det var lääänge en sist. Han verkar verkligen njuta av det.

Fast han var inte så rolig att rida efteråt, precis som förra gången. Sofia, som masserade honom, ville se hur han betedde sig när vi red ut på lite grusvägar först så det gjorde vi och det gick bra. Men sen skulle jag visa upp alla gångarterna i ridhuset och det gick väl sådär. Det var svårt att få Xipo fokuserad och samtidigt avslappnad och ryttaren blev ju inte heller bättre för att det stod en kritisk massös och tittade på. Nåja, vi höll inte på så länge och han var inte svettig efteråt.