måndag 30 juni 2008

Mysteriet löst

Det okända paketet var inte till mig. Det finns tydligen en Ulrik Ekelund som bor i Göteborg som hade beställt en skimboard från Ohana. Och denne person har antagligen en e-postadress hos comhem som är väldigt lik min...

, jag visste inte heller vad en skimboard var förrän jag ringde till företaget och frågade vad det var för paket.

fredag 27 juni 2008

Efterkrav?

Jag har fått ett e-brev om att det har ankommit ett bussgodspaket som jag kan hämta på bussterminalen på Kruthusgatan mot ett efterkrav på 1093:-.

Helt obegripligt! Jag har inget minne att jag skulle ha beställt något, även om jag handlar en del på postorder. Jag kan se att paketet är skickat från Halmstad, men inte vem som har skickat det. Dessutom så handlar jag alltid mot kreditkort. Och till sist så har meddelandet skickats till en e-postadress jag aldrig använder, den är till och med använd så sällan att det aldrig kommer spam till den.

torsdag 26 juni 2008

Uppsägningar i massor

Det kan väl knappst ha undgått någon att Volvo ska säga upp en massa personer, däribland 600 tjänstemän, vilket är den kategori som jag ingår i.

Nu jobbar jag ju med elektronikoch datorer i bilar, vilket knappast är den avdelning som man vill dra ner på först om man vill kunna konkurera i premiumsegmentet, så mina chefer är inte speciellt orolig för att vi behöver säga upp någon på min sektion. Däremot så kanske ett möjligt scenario är att Volvo drar in på industridoktorandprogrammet och då kommer jag ju att ha kvar mina nuvarande arbetsuppgifter istället för att doktorera. I så fall får jag nog fundera på om jag skall vara kvar på det här företaget. Tyvärr så kommer det inte att erbjudas några avgångsvederlag den här gången till de som säger upp sig frivilligt,. Man har helt enkelt inte råd.

PÅ det hela taget blir jag lite trött, man kan inte bromsa sig ur en uppförsbacke. Om Volvo inte har rätt produktportfölj så blir den inte bättre för att företaget drar ner på de som jobbar med att ta fram bilar som kan stå sig bättre i konkurrensen.

Ledig för andra dagen i följd

Igår var jag och sköt lerduvor med hagelbössa, vilket var helkul att testa. Inget jag kanske skulle ägna mig åt varje vecka, men ändå...

Idag var jag kanske inte så peppad att rida, men jag ville väldigt gärna rida i nya sadeln för andra gången tyvärr hade Xipo ett sår nedanför karleden på ena hoven som var lite svullet. Antagligen inget farligt, men jag ville inte belasta honom i onödan. Så det blev andra dan i rad utan ridning. Jag tror att Xipo får såna här sår när han försöker vifta bort flugorna med ena benet mot det andra. Jag har försökt att spraya honom med flugmedel, men det blir han riktigt tokig på. Han gillar verkligen inte att bli sprayad på benen och viftar så mycket med hovarna att han sparkar sig själv, vilket han faktiskt gjorde idag, så nu har han två sår på benen, ett fram och ett bak.

Jag har bestämt mig att flytta till Sofia Ungers stall och pratat med henne att Xipo kommer i augusti när han kommer in från sommarbetet. Jag måste säga upp min stallplats innan månadsskiftet och helst personligen till Ingmar, men jag ser aldrig honom när jag är i stallet. I värsta fall får jag väl ringa innan måndag, men det känns inte bra.

tisdag 24 juni 2008

Nya sadeln!

I dag kom Maria med den nya sadeln, en Zaldi Magnum! Det var helt otroligt skönt att sitta ner i den och känna att sits, vulster och allt annat kändes bara så rätt för min kropp. Den är dessutom så snygg att jag skulle kunna ta med den hem och sova med den i sängen...
Sadeln är dessutom av "close contact" typ med tunna bossor och enkelkåpa så jag känner Xipos rörelser mycket mer. Det var väl lite ovant för honom, men det gick bra att rida på lektionen så det kommer nog att funka jättebra när han vant sig efter några gånger. Vi gjorde en justering efter ett tag och det var att korta mina stigläder ett hål. Jag tyckte det kändes som stigbyglarna satt stabilare och jag inte var lika fladdrig i underskänkeln så jag ska prova den längden ett tag till. Etersom sadeln var så snygg var jag ju tvungen att efter lektionen byta ut min praktiska syntetstigläder mot de snygga i enkelläder som jag sparat till speciella tillfällen.

Vi gjorde lite nya knepiga övningar i skritt på lektionen. Först red vi en kvadrat där på ena kortsidan var Xipo rakställd för att nästa sida göra skänkelvikning längs med spåret för att på nästa sida återgå till rakställd. Det gick väl hyfsat...
Sen höjdes svårighetsgraden några snäpp till då på ena sidan gjorde vi öppna för att sen i hörnet gå över till sluta på nästa sida. Det riktigt svåra var att jag skulle bibehålla precis samma böjning på Xipo genom hela hörnpassagen och bara gå över från öppnan till slutan med ändring av höft och axlar. Skitsvårt.

Efter passet så fettade jag in sadeln medan jag väntade på att Martell skulle ridas klart så vi kunde släppa ut honom och Xipo samtidigt i hagen för första gången sen Elliot dog. När vi hade släppt dem så gick de fram till stället där Elliot legat och nosade väldigt mycket. Inte förrän Fia lockade Martell att gå vidare följde Xipo motvilligt med bort från stället för han ville inte stå själv i ena delen av hagen. Lite kusligt att de direkt var så kopplade till just den platsen.

I morgon får Xipo vila för då är vi några från jobbet som skall prova på lerduveskytte. Jag känner mig lite slapp som bara rider 5 dagar i veckan...

måndag 23 juni 2008

Klinik

Charlotte Wittbom som jag träffade i Portugal när jag var där i januari kommer till Lidköping och håller klinik 5-6 juli.
Det är ju en bit att köra, men det vore skoj att vara med om det finns plats kvar förstås.

Dödsfall

Idag dog en av Xipos kompisar i hagen, Elliot, helt utan förvarning.

När Elliots ägare kom så mådde han så dåligt att hon tillkallade veterinär och veterinären tog beslutet att det var bäst att ta bort honom omeddelbart där han stod i hagen. Så Xipo och Martell fick stå inne i natt tills de kommer och hämtar Elliot imorgon. Och tills vidare blir det alltså bara två hästar i hagen.

Oerhört sorgligt för Elliots ägare och vilken chock det måste vara för henne. Som Martells ägare sa: "Det finns dagar när det inte känns roligt att ha häst".

tisdag 17 juni 2008

Aj! Igen...

Jag ramlade av idag för andra gången jag får väl skylla mig själv för att jag var nonchalant då jag inte såg till att Xipo stod blixtstilla innan jag svingade över benet över sadeln, men jag känner mig lite väl bekväm med honom nu så jag brydde mig inte, och fastnade givetivs i bakvalvet på sadeln och där slände jag run ett tag tills Xipo ville lämna paddocken.
Och nu är jag skitstel. Om jag rör på mig så känns det bra, men när jag klev ur bilen eller gick upp från soffan för att fixa en kvällsmacka medan jag bloggade så kunde jag knappt gå normalt. Få se om jag kan rida morgon. Jag borde ju öva mellan ridlektionerna.

Jag skulle rida lektion idag och det började ju bra... Men Maria var lite sen så det var faktiskt ingen som såg min klantiga avramling, även om de såg hur dammig jag var efteråt. Så efter att jag värmt upp lite i skritt fick Maria sitta upp och rida honom. Och det gick verkligen jättebra, han såg jättefin ut i alla gångarter. Så jag antar att jag gör nåt rätt mellan lektionerna...

Nu har dessutom Xipo åkt ut i gräshagen permanent. Han hade tydligen varit stressad i söndags kväll, antagligen för att enda andra hästen inne var Pontus och han står i andra änden av stallet, så Xipo hade sett ut som om han skulle börja väva när somhelst. Och såna beteendestörningar vill man inte att ens häst ska lära sig så han åkte ut bums jag hörde talas om det. Proteinrikt gräs eller inte.
Men det första dygnet verkar ha gått bra jag såg inga av de klassisk fångsymptomen på förhöjd puls, feber eller ömma hovar. Han verkar i alla fall gilla sina två kompisar i hagen mycket och de honom. När jag ledde in honom följde de efter hela vägen till grinden.

torsdag 12 juni 2008

Skönt

Jag är himla nöjd med lektionen för Maria idag. Inte för att vi var jätteduktiga (fast lite duktiga var vi), utan för att vi lyckades genomföra hela lektionen utan att jag eller Xipo stressade upp oss (nästan i alla fall).

Vi övade på att göra halt, vilket är det svåraste som finns näst efter att rida på rakt spår. Och så övade vi på att sakta av från trav till skritt, vilket inte är riktigt lika svårt. Det var mycket som hände på vägen till lektionen också, det var flera hästar soml eddes ut i hagen, det kom cyklister och vi red tillsamman med Ann och Budweiser och Xipo ville inte gå för nära Buddy för han inte könde honom så väl. Framför gick jättebra och bakom med lagom avstånd, men bredvid var inte så bra.

På fredag tar stallägaren Ingmar semester på allvar så då blir det inte ens utfodring morgon och kväll längre utan även det måste ske på schema om man inte vill låta sin häst vara ute hagen dygnet om. Så nu åker Xipo ut. Han kommer att gå ute halva dagen i morgon och hela dagen på lördag och sen åker han ut permanent på söndag eftermiddag. Hoppas Elliot och Martell tar bra hand om honom eftersom de redan gått ute i två veckor.

Jag pratade lite med Sofia och om jag vill så kan jag flytta Xipo till hennes stall 1:e augusti. Då kunde alla ut- och insläpp, alla utfodringar och mockning två gånger i veckan ingå, samt hösilage, havre och betfor för 1800:-. Det är ju rätt smidigt för då måste jag inte åka till stallet precis varje dag. Vad som tillkommer är mineraler och strö eller torv (gärna torv för det är så lättmockat, men hur smart är det med en skimmel? Han kommer ju att se skitbrun ut varje gång han ligger ner). Det skulle vara otroligt skönt att få mer service, men vad jag kommer att sakna är ju närheten till ridhuset som jag har nu. På sommaren spelar det mindre roll, men under regniga vinterdagar är det ju oerhört bra att kunna träna seriöst utan att hästen tycker att vädret är pyton. Jag kan ju lösa ridhuskort hos Ingmar och skritta dit tio minuter varje gång jag skall träna, men då måste jag ju ändå rida 20 minuter i ruskvädret varje gång.

fredag 6 juni 2008

HTPC

Datorn kraschade och jag har försökt att få igång den, men moderkortet vill inte bete sig. Så jag bestämde mig för att köpa en Home Theater PC. Det går att köpa färdigbyggda, men att sätta ihop en själv blev ca 2000:- billigare, så det blir lite pyssel i helgen.
Jag har fortfarande inte listat ut hur jag ska få in Comhems digitalutbud i HTPC:n då de inte tillåter att man använder något annat än deras egna digitalboxar. Jag kanske ska byta till ett annat bolag i ren protest.

Nu har jag fått de flesta av delarna jag behöver för PC:n från Komplett. De är grymt snabba på att leverera. Jag beställde vid fyra-tiden i onsdags och kunde hämta prylarna kl 9 igår torsdag om jag hade velat.

Fast jag glömde ju beställa en DVD-brännare så jag ska köpa en sån och en hårddisk från NetOnNets lagerbutik här i Göteborg. Och efter att ha kikat på deras hemsida ser jag att jag hade kunna köpa alla prylarna i listan nedan därifrån för i princip samma pengar. Ibland är postorder inte bäst...

För alla tekniknördar kommer här komponentlistan:

Arrgh

Jag avskyr värmen. Det går inte att sova och det är jobbigt att rida. Och allt stallarbete går långsammare för man inte vill röra sig.

Jag är riktigt irriterad för ridningen har inte gått bra senaste veckan. Lektionen igår var inte rolig. Det är väldigt tungt att rida, jag använder alldeles för stora hjälper, eller ska jag säga grova hjälper. Så jag blir rejält trött och orkar inte som jag borde. Jag känner att jag borde kunna åstadkomma mer med mindre ansträngning.
Och sen blir jag ännu mer frustrerad över min kroppskontroll, eller brist på kroppskontroll. Jag tycker att jag har rätt god kroppskännedom (vore ju själva den om det inte var så efter mer än 25 års träning i kampkonster och balett). Men jag lyckas inte översätta medvetenheten till "rätt rörelser", att slappna av de muskler som skall vara avslappande (som sätesmusklerna) och arbeta med de som jag måste använda för att rida Xipo. det kanske bara är övning som saknas, kanske inte.

Nu blir träningen fokuserad på att jag skall hitta en avslappnad sits i skritt och trav och att Xipo skall känna sig bekväm med att länga ryggmusklerna. När han kan det och har byggt lite mer magmuskler kan vi nog träna mer galopp. Som det är nu så blir han bara mer spänd av att galoppera och inte lösgjord som man hade kunnat hoppas på.

måndag 2 juni 2008

Mobbad skimmel

Igår fick Xipo massage för andra gången och han verkar verkligen njuta av det. Efter massagen fick han beta i sommarhagen medan jag mockade och lite sånt. Det var inga problem att lämna honom där ensam, han betade så lugnt.

Idag släppte Margareta ut Xipo med sina två tidigare hagkompisar Elliot och Martell. Tanken var att de skulle "bonda" lite mer innan den sita hästen, Maximus, släpptes ut i hagen för han har rykte om sig att vara hård.
Det gick inte så bra. Xipo försökte närma sig Max och de andra, men blev bortkörd flera gågner så han fick gå ensam. Ibland försökte Max jaga honom, och drog med sig de båda andra hästarna. Xipo gillade inte det sättet att hälsa på så han höll ju undan och det var lite som att se ett tåg försöka fånga en sportbil. Efter att ha hållit på så ett tag så tyckte de andra att det var lika bra att vi tog in hästarna igen innan Max hade jagat Xipo genom staketet. Xipo var nog lättad över att husse tog med honom och följde med snällt.

Max kommer inte att gå i samma hage hädanefter så Helena kommer att släppa ut Xipo till Martell och Elliot i morgon och jag tar in honom innan jag ska gå att se på 3xBoléro på Operan.